Free search. Try it..

Jom melawat ofis Google

Selama ni, kita hanya tahu Google merupakan sebuah laman web enjin carian. Tetapi pernah tak kita terfikir mereka-mereka yang bekerja di belakang tabir Google Inc yang terletak Mountain View, California? Bagaimana mereka bekerja? Bagaimana suasana ofis mereka? Adakah sama dengan ofis kita? Oleh itu saya mengajak anda semua meninjau-ninjau apa yang ada dalam pejabat Google.
Buat pengetahuan semua, Google telah dinobatkan sebagai tempat bekerja paling selesa & terbaik di dunia. Ini kerana mereka menjaga kebajikan pekerjanya ke tahap paling optimum. Semua ini dilakukan untuk memastikan kualiti kerja & produk Google sentiasa terbaik.

Nak tahu bagaimana mereka menjaga staff mereka? Kalau anda tahu, sure anda juga nak bekerja kat sana. Cuba baca lagi di bawah ni...

Kat sana, tak der istilah stress atau tekanan kerja. Kapsul Penghilang Tekanan (Stress) yang kedap bunyi & cahaya seperti gambar di bawah ini direka khas untuk tujuan itu.
Sekali tengok macam ufo da...

Letih nak turun tangga? Kalau anda staff Google, anda boleh turun ke tingkat bawah dengan menggunakan gelongsor. Syok gak kan...

Pekerja Google bebas memilih makanan kegemaran mereka dari barisan makanan & minuman istimewa yang dihidangkan setiap hari. Kalau saya kerja kat sana, saya bawa bekal sendiri pasal compom takder sijil halal dari Jakim.

Setiap pekerja mempunyai sekurang-kurangnya 2 skrin LCD besar untuk mereka bekerja. Mereka boleh minta lebih jika mereka mahu.
Kalau saya, saya nak skrin plasma 60". Hehh...

Papan putih (whiteboard) ada hampir di mana-mana. Idea & inovasi timbul tidak mengira tempat, jadi mereka boleh melahirkan idea-idea tak kira di mana saja.
Tengok tempat discuss dia orang. Sungguh kreatif, sampan pun depa balun buat tempat duduk.

Ni yang best. Meja pool, permainan video dan sebagainya juga berada di pelbagai kawasan. Agak-agak kalau takder mood kerja, layan seround dua.
Mamat yang tengah nak jolok bola snoker tu maybe mat despatch Google. Pakcik yang duduk tu mungkin tukang kebun yang nak melepaskan lelah masing-masing setelah seharian bekerja. Cool beb...

Google menyediakan 'gondola khas' untuk setiap pekerja berkomunikasi dalam suasana penuh privasi.

Ruang minuman untuk pekerja berehat sementara menunggu komputer atau kerusi mereka yang rosak dibaiki. Macam ni punya bagus company, sure ada yang nak kerja kat sana sampai mati.
Nampak macam ada set karaoke. Inilah syurga bagi kaki karaoke seantero dunia. Hehee...

Kaki terkehel atau terseliuh? Tak payah pergi jumpa Tok Moh... Tukang urut professional tersedia jika sesiapa memerlukan.. Bersama ruang urutan yang eksklusif.
Pergh...

Ruang rehat dengan kerusi urut sambil pekerja menikmati pemandangan akuarium yang mendamaikan. Fuh!

Bilik bacaan yang sangat kondusif untuk pembacaan. Ratusan buku tersedia termasuklah yang berkaitan pengaturcaraan.
Kat gambo atas saya tak nampak sorang pun yang baca buku. Berdiscus ke bersembang? Hehehee...

Itulah sedikit sebanyak gambaran kat Google. Amacam, nak jadi staff Google ker? Saya dah jadi staff mereka dah? Tapi bukan secara rasmi la. EPF, SOCSO takder. Takperlah... janji ada gaji hujung bulan dari Adsense. Anda kalau join Adsense, secara automatik anda jadi staff Google. Jadi part time staff memang best pasal keseronokan bekerja serupa seperti bekerja kat opis mereka kat California tu. Bestnya pasal masa yang fleksibel, boleh main-main, kalau ada idea baru kerja, kalau takder idea boleh tido atau main game...

Sumber gambar : Email dari Epong (member saya).

75 Ebook Percuma Panduan Lengkap Adsense

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya yakin anda semua mesti berminat untuk menjana duit sampingan dengan adsense. Jika tidak masakan anda masuk ke teratak buruk saya ni. Saya nak sembang-sembang kejap boleh? Pada mulanya saya buat blog ni adalah sebagai dairi atau catatan tentang tips-tips yang telah saya pelajari atau hasil kajian saya sendiri tentang adsense. Mula-mula tu saya nak jadikannya private blog untuk kegunaan saya sendiri dan tidak mahu publishkan kepada umum. Ada 1 hari tu seorang sahabat saya ada masalah kewangan dan dia ingin meminjam dari saya. Saya termenung sejenak memikirkan bagaimana untuk membantu beliau sedangkan ketika itu perniagaan offline saya ada masalah. Selain tu proses pembayaran dari pihak clien saya mengambil masa yang lama. Ada sehingga 3 bulan. Beginilah risiko menjadi seorang kontraktor. Bak kata pepatah, 'kalau takut dilanda badai, jangan berumah di tepi pantai'. Chewah... berani ke saya ni? Nampak tikus pun dah melompat.

Bagaimana nak bantu sahabat saya tu, kalau wang yang ada cukup-cukup untuk lepaskan expenses asas saya. Kalau saya bagi pinjam, sudah tentu saya pula yang problem. Kebetulan saya teringat tentang program Google Adsense. Saya bertanya sama ada dia berminat untuk berniaga di internet tanpa modal sesen pun? Dia begitu teruja dengan kata-kata saya tu walaupun hakikatnya dia tahu, saya tak bagi saya pinjam (sorylah bro, gua time tu sesak ler). So saya terangkan apa itu adsense. Nasib baik dia ni kaki surfing internet dan ada sambungan internet di rumah. So, saya taklah susah sangat nak explain. Kemudian saya berikan URL blog ads3ns3 ni dan emailkan beberapa ebook percuma tentang adsense untuk dia buat rujukan. Time tu saya ubah pada setting blog ni ke status 'publish to public' supaya dia boleh access.

Bak kata orang, 'alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal lengan'. Saya mengambil keputusan untuk sebarkan ilmu ni secara percuma kepada rakan-rakan dan kepada sesiapa yang berminat. Tapi sambutan agak kureng pasal :
1. Bila sebut perniagaan internet, 1st impression kebanyakan orang adalah negative. Maklumlah sekarang ni kan banyak program-program yang scam. So, internet phobia begitu kuat dalam minda kebanyakan orang.
2. Leceh... itulah penyakit orang-orang kita. Duit tidak akan datang bergolek kalau tak nak berusaha. Buat adsense ni bagi saya lebih fleksible masanya kalau nak dibandingkan dengan kerja makan gaji. Maaf, saya tak bermaksud untuk menyinggung mana-mana pihak. Realitinya perniagaan internet memang begitu. Bayangkan, bangun pagi duduk depan laptop atau pc dalam beberapa jam (itupun kat atas katil...hehee). Kemudian buat aktiviti rutin seperti solat makan dan sebagainya. Bila ada mood, on balik laptop. Bila boring, stop. Hujung bulan dapat payment. Tak payah punch card, mengalami kesesakan jalan raya dan kena marah dengan bos.
3. Takder talian internet dan tak tahu guna internet. Tu tak dapek den nolong jang oii...
4. Tak tahu buat blog dan 1001 ketidaktahuan. Tu senang jer. Belajar lah... Proses pembelajaran mula dari kita lahir sampai kita meninggal dunia. Selain tu dapat pahala kerana menuntut ilmu yang bermanafaat. Lagi afdal kita ajarkan kepada orang yang tak tahu.
5. Hangat-hangat tahi ayam. Tu pun saya tak dapat nak tolong kerana berkait rapat dengan motivasi diri sendiri. Jangankan adsense, kerja-kerja lain pun takkan menjadi kalau tiada motivasi.
6. Nak untung cepat. Seperti yang saya tulis dalam posting sebelum ni, adsense bukanlah skim cepat kaya. Bukan sebulan dua join, terus kaya. Tetapi ianya memerlukan masa yang agak panjang untuk mendapat profit. Saya sendiri dapat 1st cek setelah hampir setahun join. Tapi oklah jugak daripada melabur beribu-ribu dalam scam program.
7. Hmmm... apa lagi ha??? Kalau ada lagi, saya akan tulis kat sini.

Kalau nak listkan mengapa orang kita kurang berani dengan perniagaan internet, memang tak cukup dakwat dibuatnya. Takperlah mungkin masa akan mengubah segalanya, insyaallah. Tapi ada segelintir insan di Malaysia ni cukup berjaya dengan perniagaan internet seperti Irfan Khairi, Mawardee, Shuth, Syam, Gobala Krishna, Munawwar, Lebanon, Nizam, dan beberapa individu yang saya tak ingat nama dia. Siapa tahu anda mungkin boleh berjaya seperti mereka?

Asyik membebel jer Naz ni. Kata ada ebook pree... mana dia? Hehee... oklah sahabat sekelian, kat bawah ni saya listkan senarai ebook yang saya fikir boleh membantu anda dalam menjana pendapatan melalui adsense. Pasal saya pun ambil dari blog orang lain, so, saya nak ucapkan terima kasih dan nak kasik kredit kepada beliau iaitu Roger Ho. Beliau merupakan pakar ClickBank. Apa itu Clickbank? Ia adalah program affiliate yang terbaik di dunia internet buat masa ini. Tak payah sayah terangkan lebih mendalam kerana dah lari topik. Semua ebook ni dalam bahasa omputeh. So, kalau tak mahir b.i tu, inilah masanya nak memahirkan diri dengan membuka kamus dwi bahasa..hehee... Download jangan tak download...
1
The Beginners Guide To AdSense
Click To Download
2
Getting Started With Google AdSense
Click To Download
3
AdSense Business In-A-Box
Click To Download
4
2006 Quick Start Guide to Google AdSense Profits
Click To Download
5
Instant AdSense Cash
Click To Download
6
Instant Internet Marketing Articles
Click To Download
7
Visitor Sense - How To Turn Sites Into Money
Click To Download
8
AdSense Money Machine!
Click To Download
9
AdSense Revenue Exposed
Click To Download
10
Maximize Your AdSense Commissions
Click To Download
11
Confessions of an AdSense Girl
Click To Download
12
ADSENSE - The Dollar Producing Factory
Click To Download
13
AdSense Black Hat Edition
Click To Download
14
Cool AdSense Templates
Click To Download
15
Fabian Lim Confesses
Click To Download
16
Google AdSense PLR Articles
Click To Download
17
HyperVRE
Click To Download
18
AdSense PLR Articles
Click To Download
19
Website templates that blend Adsense income with affiliate programs…
Click To Download
20
Your Very Own Article Directory
Click To Download
21
Makes Sense with Google AdSense
Click To Download
22
AdSense $39 A Day
Click To Download
23
Adwords Power Tips
Click To Download
24
What Google Never Told You About AdSense
Click To Download
25
AdSense Logger
Click To Download
26
AdSense Buddy
Click To Download
27
Google AdSense Optimization Webinar
Click To Download
28
Quick Guide To SEO for AdSense
Click To Download
29
The Google Adwords Test
Click To Download
30
The Google Bible
Click To Download
31
345 AdSense Websites
Click To Download
32
AdSense Templates
Click To Download
33
Google AdSense Articles
Click To Download
34
Tag Grabber
Click To Download
35
Using Content In 2006
Click To Download
36
Writing For Fast Cash
Click To Download
37
Multi-Lingual Profit Generator
Click To Download
38
eBook Store Package PHP Scripts
Click To Download
39
Blog Advertising Site Script
Click To Download
40
Article Directory Generator
Click To Download
41
Unique Content Generator Pro
Click To Download
42
ClickAdsPro - Lite
Click To Download
43
MSI Fetch
Click To Download
44
AdSense Magnet - Lite
Click To Download
45
Web Page Shrinker
Click To Download
46
Easy AdSense Splitter
Click To Download
47
Keyword Spy
Click To Download
48
Google Snooper
Click To Download
49
Keyword Niche Power
Click To Download
50
Page Rank Explorer
Click To Download
51
Article Page Machine
Click To Download
52
Blog And Ping Automator
Click To Download
53
10 Google Steps
Click To Download
54
The A To Z About RSS
Click To Download
55
Easy Adsense Cash Course
Click To Download
56
Competitive Keyword
Click To Download
57
Keyword Cash Generator
Click To Download
58
Content Clamp
Click To Download
59
Desktop Adsense Cash Machine
Click To Download
60
Instant Adsense Article Directory
Click To Download
61
Crazy AdSense System
Click To Download
62
AdSense Domination Secrets
Click To Download
63
Honeymoon Destinations
Click To Download
64
Massage
Click To Download
65
Nascar
Click To Download
66
Cancer
Click To Download
67
Body Building
Click To Download
68
Self Esteem
Click To Download
69
Alzheimers
Click To Download
70
Freelancing
Click To Download
71
Chocolates
Click To Download
72
Food Allergies
Click To Download
73
Niagra Falls
Click To Download
74
Body Building Supplements
Click To Download
75
Disability
Click To Download

Read me first

Sila baca posting paling belakang dahulu untuk pemahaman yang jelas.

Post views hit counter

Recent Visitors