Free search. Try it..

Menghantar blog ke DIGG

Menghantar link blog kita ke Digg.com adalah salah 1 cara untuk mendapatkan backlink. PR website tersebut adalah 8.
Sekali lagi saya ulangi, mendapatkan backlink dari laman blog/web yang mempunyai PR yang baik, akan mempercepatkan blog kita diindeks oleh search engine serta akan meningkatkan PR. PR (Page Rank) adalah nilai yang diberikan oleh Google kepada sesebuah laman web/blog yang mempunyai jaringan yang banyak dalam internet terutama daripada laman web/blog yang berkualiti. Kiranya jumlah bintang ataupun markah sesuatu laman web/blog. Semakin tinggi PR, semakin kerap spider robot search engine (Googlebot) akan datang mengindeks. Jika PR6 atau lebih bermakna setiap hari Googlebot akan datang. Selain itu ia juga akan mempengaruhi kedudukan dalam ranking search engine.

Ok, untuk tidak membuang masa, kita terus ke laman web DIGG
Klik join jika anda belum join. Lihat gambar di atas.
Selepas itu anda perlu mengisi borang pendaftaran seperti di bawah.
Saya skip untuk proses di atas untuk terus ke proses seterusnya, iaitu menghantar blog ke DIGG. Klik 'Submit new' seperti gambar di bawah.
Kita akan dibawa ke 1 page dimana kita perlu memasukkan url blog kita.
Pilih 'news article' dan klik continue.
Tunggu sehingga anda dibawa ke page seperti di bawah.
Pada bahagian 'title', isikan keyword niche anda. Pada bahagian description, isikan keterangan mengenai blog anda dan pastikan ianya mengandungi sekurang-kurangnya 2 keyword niche blog tersebut. Kemudian pilih thumbnail seperti gambar di atas.
Ikuti langkah-langkah seterusnya seperti dalam gambar di atas dan jangan lupa klik pada 'submit story'.
Kemungkinan blog kita hampir sama topik dengan blog orang lain. Jadi abaikan senarai yang dipaparkan. Klik saja 'totally original' seperti gambar di bawah.
Bila selesai sepatutnya mereka akan memberitahu blog kita sudah berjaya dihantar kepada mereka seperti gambar dibawah.
Ok, dah settle 1 lagi perkara. Kelebihan menghantar blog ke DIGG adalah mendapat backlink dari website PR tinggi (PR8) dan akan mendapat pelawat jika mereka suka akan blog kita.
Saya stop untuk kali ini. Sementara saya sambung untuk langkah seterusnya, anda bolehlah submit blog anda ke DIGG. Salam...

Tiada ulasan:

Read me first

Sila baca posting paling belakang dahulu untuk pemahaman yang jelas.

Post views hit counter

Recent Visitors