Free search. Try it..

Apa yang saya nak buat dengan duit Adsense bulan ni?

Pada posting kali ini, saya cuma listkan apa yang saya nak buat dengan duit yang saya terima dari Google Adsense pada bulan ini iaitu Januari 2009. Tak ada tips kali ini, cuma sedikit paparan sebagai pembakar semangat bagi anda yang baru berjinak-jinak dengan program Adsense ni. Sebelum pukul 12am waktu server, saya sempat snap earning saya (earning bulan ni akan payout pada bulan hadapan apabila mencecah USD100).







Bukan nak menunjuk-nunjuk, tapi inilah hasil yang saya peroleh setelah memerah keringat tak berpeluh pun, memerah idea, melakukan R&D, dan melakukan try an error. Tidak dinafikan banyak cabaran yang telah saya hadapi selama ini. Antara cabaran tersebut ialah :
1. Mencari niche market yang sesuai dengan kehendak semasa.
2. Invalid click yang entah dari mana datangnya yang membuatkan 3 akaun saya diban sebelum ini. Mungkin dari pesaing saya di internet.
3. Beberapa blog saya (blogspot) di delete oleh pihak admin tanpa saya dimaklumkan apa sebabnya.
4. Kesibukan saya dengan rutin harian, tetapi saya cuba online paling kurang 30 minit sehari.

Ok, kat bawah ni saya nak listkan apa yang saya nak buat dengan duit yang saya dapat bulan ni :
1. Repair aircond kereta.
2. Bayar segala macam installment.
3. Beli digicam. Ala... brand tuuutt tu... yang dalam iklan kat tv, jatuh dari tempat tinggi kemudian masuk dalam air terus jadi ombak besar tu...
4. Tu jer kot???

Kat bawah ni screenshot payment yang layak saya cashout via Western Union. Sok pagi-pagi saya nak ke Pejabat Pos Shah Alam untuk claim. Actually, jumlah kat bawah ni adalah earning saya pada bulan Disember 2008. Depa bayo bulan Januari 2009.

Macam biasa, yang saya spray merah tu maklumat yang patut dirahsiakan.


Saya snap pakai handphone sebelum saya meleburkan duit tu ke tempat yang saya listkan kat atas. Alhamdulillah... syukur ke atas segala rezeki yang diberi.


Thank you so much Google Adsense...


Pantun 2 kerat sikit :


Ulau melingkau atas pagau,
Tata... chow chee chow...


Apa punya pantun da...?

22 ulasan:

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil berkata...

bez nyeeee

Naz berkata...

bulan ni best, tp bulan depan belum tentu lagi... awak ada blog, apa kata awak letak iklan adsense. boleh buat income sampingan.

Ayid berkata...

Wah!! Meriah sungguh income kau bro? Nak bolehlah belanja aku minum teh tarik kedai mamak.

Naz berkata...

Boleh... boleh bro... no hal punyer. mapley maner kita nak serang??

ELLY berkata...

Naz, tiap2 bulan u dapat maintance mcm bulan ni ker? Betul kata Ayid, meriah sungguh income u.

Framestone berkata...

aku dh 2kali kne ban absense..hampeh.. yg 1st tue baru start je dah terklik...hampeh tul

yg 2nd aku xtau knpe...fraud klik

Naz berkata...

Framestone... depa tu straight sangat pasal fraud click. Aku pun x tau mcm mana depa istilahkan fraud click tu. Kadang2 yg x bersalah pun kena banned. Janji kita x klik sendiri atau guna trick black hat. Kalau kena banned juga, andaikan bukan rezeki kita pasal susah nak enable kan balik. Depa kalau soal ni tiada kompromi

Framestone berkata...

bro pakai alamat mne..dorg kate xleh pakai alamat yg same kan..prob aku skrg nie aku gunakan alamat rumah sewa yg aku sewakan kat org... tap sampai la nie xdpt2 surat dari dorg...dah dua kali mintak nie

Naz berkata...

Naz to Framestone :
Pasal surat PIN yang tak sampai tu mungkin ada masalah semasa shipping process. Aku rasa ko pakai alamat rumah ko jer. Tapi alamat tu kena modify sikit. Contoh :-

Alamat ko (yang ko pernah guna reg Adsense dulu) :
No. 1 Jalan Seri Serdang 1,
Taman Serdang Utama,
44400 Selangor

Alamat modify :
Nombor 1 Jln Seri Serdang Satu,
Tmn Serdang Utama,
44400 Selangor Darul Ehsan

Aku guna taktik ni pada beberapa akaun aku. Ahlamdulillah sampai la ni depa dok senyap jer. Tak der masalah kot...

Framestone berkata...

oh ye ke..gamaknye aku kne wat akaun lg satu la nie ek...waduh pening2... dah 2kali shiping xsampai2 nie..leh edit akaun x?? nk tukar alamat if tersilap..

Naz berkata...

Framestone, ko cuma edit alamat jer. Tak perlu daftar akaun baru. Pastu klik kat 'request new pin'.

Framestone berkata...

ok aku dah wat pun...xsabar nk tunggu no pin teu sampai..lepas nei leh la aktif balik beradsense he..23x ade pe2 tips yg menarik x??

ade mase leh add kat ym- framestone_alchemist@yahoo.com

Naz berkata...

Tips ada dlm blog dan forum. Aku jarang YM. Kalo2 aku terbuka YM aku akan add.

Tak sabar tu yg bagus. Menggambarkan yg ko ni ghairah dan ada semangat perjuangan harmoni. Apa da aku cakap nih...

Framestone berkata...

aku pun xtau ape yg ko ckp tue... pe2 pun smgt kne ade..jgn hangat2 taik ayam je...betul x

Naz berkata...

Lebih kurang begitu ler... Majoriti orang buat mender separuh jalan. Minoriti orang buat kerja sampai habis. Jadilah golongan minoriti tu...

Adam berkata...

Betul tu. Jadi golongan minoriti lebih berjaya dr golongan 1 lg tu. Cuma kena lebih rajin dan tak putus asa.

Naz berkata...

Aku sokong 1000% !!!

Framestone berkata...

adsense aku dah di approve dah huhuhu

Naz berkata...

Hehee... apa lagi bro. SERANG!!!

Framestone berkata...

ade pe2 tips yg menarik x untuk aku..mls nk bace ebook la..

Naz berkata...

Hmm.. tips mcm mana yer?
ok...
1. Masukkan ads dlm blog2. Kalo boleh B.I.
2. Dptkan back link dng webmaster atau site yg PR tinggi.
3. Mcm biasa SEO
4. 1 blog yg niche lebih baik dr 10 blog yg merapu.
5. Hmm.. tu jer kot...

ELLY berkata...

kat sini pun ada tips... very very MR NICE GUY...

Read me first

Sila baca posting paling belakang dahulu untuk pemahaman yang jelas.

Post views hit counter

Recent Visitors